FC RIJNMOND

Woerts over onzichtbare Feyenoord-directeur Te Kloese: ‘Hij neemt ruim de tijd om zich te oriënteren’

FC Rijnmond van maandag 4 april met presentator Bart Nolles, Chris Woerts, Sinclair Bischop en Harry van der Laan
FC Rijnmond van maandag 4 april met presentator Bart Nolles, Chris Woerts, Sinclair Bischop en Harry van der Laan © Rijnmond
Sportmarketeer Chris Woerts kwam in FC Rijnmond om zijn mening te geven over de huidige organisatorische en financiële situatie bij zijn oude club Feyenoord, waar hij ooit commercieel directeur was. Woerts spreekt onder meer over het afzeggen van investeerders, de stand van het stadion en de beginmaanden van de nieuwe algemeen directeur Dennis te Kloese, die zich weinig laat zien in de media.
Te Kloese gaf een kennismakingsinterview aan Feyenoord TV, maar meldde zich verder nergens. Woerts is daar positief over. “Dennis neemt eerst ruim de tijd om zich te oriënteren binnen de club. Dat gaat wel twee, drie maanden duren. Hij moet zich daarna ook buigen over een paar belangrijke dossiers, zoals het stadion. Ik vind dat goed want de grootste fout die veel sportbestuurders maken, is dat ze graag op tv willen. Enthousiast met een clubstropdas om gaan zitten. En dan dingen roepen die totaal onrealistisch zijn. Hij heeft zich wel laten gelden bij de vergadering met de eredivisie over de BeNeLiga samen met België. Daar heeft hij gezegd: ‘Feyenoord gaat dit niet doen’. Die duidelijkheid heeft de club nodig.”
Over het stadion gesproken, Woerts verwacht niet dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstplannen van de club op dat gebied. “Als Leefbaar en DENK het voor het zeggen krijgen na de verkiezingen, dan is dat weer een probleem voor Feyenoord City. Het besluit wordt waarschijnlijk weer verder doorgeschoven, hoe het er nu uitziet. Maar ondertussen regent het nu en zitten er donderdag weer mensen in de zeikregen. Supporters klagen steen en been over de voorzieningen, de catering. Het kan niet meer.”
En dus moet De Kuip opgeknapt worden, ongeacht renovatie of nieuwbouw. “Maar het achterstallig onderhoud is een enorme kostenpost. Geld dat er niet is,” vult Sinclair Bischop aan. Harry van der Laan, die ook aan tafel zit bij de talkshow, is er ondertussen wel klaar mee. “Interessant allemaal, maar ik hoor al vijf jaar gelul over het stadion.”
Een ander langlopend dossier bij Feyenoord is de zoektocht naar extern geld, door middel van een of meerdere investeerders. Woerts kondigde al meermaals aan dat er een deal op handen was, maar even zo vaak kwam er in de praktijk niets van terecht. Enkele maanden geleden nog, toen Feyenoord een bod van 40 miljoen afwees.
Feyenoord heeft een financiële impuls nodig, weet Woerts. Maar niet tegen elke prijs. “Feyenoord heeft als één van de weinige clubs een negatief transferresultaat. Dus er moet iets gebeuren. Maar investeerders kijken ook naar het potentieel. Er waren Rotterdamse investeerders, maar die hadden zestien pagina’s met eisen. Dat draait allemaal om zeggenschap, maar het was teveel.”
De mannen spreken ook over de investeringen die Beugelsdijk en Meijers van Sparta zouden hebben gedaan in een illegaal gokbedrijf en over de reactie vanuit de Rotterdamse club op dat nieuws.
Bekijk hieronder de gehele uitzending terug.