nieuws

Nepagenten bestelen ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht

Uniformen van de politie
Uniformen van de politie
Criminelen hebben zich de afgelopen dagen tot twee keer toe in politie-uniformen gehesen om ouderen op te lichten. Een aantal inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht dachten dat ze werden benaderd door behulpzame agenten, maar kregen een nare verrassing.
Een van de slachtoffers was een 87-jarige vrouw in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij trof twee mannen in uniform aan voor de deur van haar huis aan de Reeweg.
De nepagenten wisten zichzelf binnen te praten door te zeggen dat er in de buurt was ingebroken en controle daardoor noodzakelijk was. Nadat de daders vertrokken waren, ontdekte deze vrouw dat er geld was verdwenen.
Het was donderdagmiddag raak in Zwijndrecht. Een 82-jarige man dacht dat hij twee politiemannen binnenliet in zijn woning aan de Pieter Zeemanstraat, maar ook deze agenten waren nep. Bij deze man werd niets buitgemaakt.
Geld wisselen
Niet alle daders vermomden zich als politiemensen. Een bejaard echtpaar in Dordrecht dacht een man te helpen die zogenaamd geld moest wisselen.
De ouderen lieten hem binnen in hun woning aan de Krommedijk in Dordrecht. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want naderhand bleek een 'flink geldbedrag' te zijn verdwenen.
Het gaat vermoedelijk niet in alle gevallen om dezelfde daders. De slachtoffers gaven verschillende signalementen van de nepagenten en de oplichter uit Dordrecht.