nieuws

Martina: 'Ik ben een vechter, net als mijn moeder'

De naam Cuco Martina zal niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen. Toch is de Rotterdammer al twee seizoenen actief bij Southampton, in de Engelse Premier League. Martina speelde bij de amateurs van Feyenoord en belandde via onder meer RKC Waalwijk en FC Twente in Engeland. Toch blijft de stad én de club Feyenoord voor altijd in zijn hart. "Ik voel me een pure Rotterdammer."
Martina geniet in Engeland, op het hoogste niveau. Het spelen in grote uitverkochte stadions tegen de beste spelers van de wereld. Een hoogtepunt was wel het duel met Arsenal. Martina scoorde tegen de topclub uit London. Dat was op 'Boxing Day'. Ik weet dat ik dacht; 'ik sta gewoon tegenover Arsenal, mag ze een hand geven.' Dat was een mooie ervaring. En dan nog een goal maken, daar was ik heel blij mee."
Dat Martina via veel omwegen de top heeft bereikt is wel bijzonder. In Nederland was hij geen hoogvlieger. Maar van opgeven wilde de Rotterdammer niet weten. "Ik ben een vechter. Misschien heb ik dat van mijn moeder. Zij heeft drie kinderen opgevoed in haar eentje, werkte hard voor ons, had drie banen om ons te verzorgen. Dat heb ik van haar. Ik gaf niet op, mijn droom was om het hoogst haalbare te bereiken."