nieuws

Enorme brand legt loods Schiedam in de as

In een loods met opbergboxen op bedrijventerrein Spaanse Polder langs de snelweg A20 in Schiedam woedt al sinds vrijdagmiddag een felle brand. De brand brak toen kort na 16.00 uur uit aan de Nieuwpoortweg en was al snel uitslaand.
''Het pand staat echt helemaal in lichterlaaie'', zei verslaggever Ruud van Os een half uur later op Radio Rijnmond. ''De vlammen slaan metershoog het dak uit.''

Snelweg dicht

De rook trok recht over de A20 heen. De weg werd daarom midden in de avondspits in beide richtingen volledig afgesloten en dat leverde fikse files op.
Brandend materiaal kwam terecht op de A20. Het wegdek moest met een speciale ZOAB-cleaner worden schoongemaakt, maar de mensen die dat moesten doen, waren ook komen vast te staan in de file.
Rond 19.45 uur was de rijrichting naar Hoek van Holland weer vrij. Op de andere rijbaan lag meer troep en duurden de opruimwerkzaamheden tot circa 20.15 uur.

Blussen

Rond 22.30 uur was de brand nog steeds niet onder controle. Er zijn tientallen brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden.
Een showroom van een motorwinkel wordt nat gehouden om te voorkomen dat de brand kan overslaan.

Schie

De loods staat vlak langs de Schie. Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland is er vervuild bluswater in het water terechtgekomen.
Experts van het waterschap onderzoeken hoe ernstig de situatie is en bekijken of er maatregelen genomen moeten worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl