112

112-nieuws: Auto rijdt tegen bus, inzittenden ervandoor | Douane vindt 10 miljoen illegale sigaretten

Honderden gasflessen uit een busje in Rotterdam
Honderden gasflessen uit een busje in Rotterdam © Politie Rotterdam Centrum
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 5 april.
18:55 - Celstraf geëist na ontdekken versnijdingspand
Tegen een 28-jarige Rotterdammer die afgelopen zomer in een versnijdingspand op heterdaad werd betrapt door een agent, is vijftien maanden cel geëist. Het pand waar drugs werden bewerkt, zat aan de C.P. Tielestraat in Rotterdam-West. De wijkagent had al meerdere anonieme tips ontvangen over het huis en besloot daarom een kijkje te nemen. Over twee weken hoort de verdachte van de rechter of hij de cel in moet.
18:00 - Auto rijdt tegen bus, inzittenden ervandoor
De politie zoekt twee inzittenden van een auto die tegen een stadsbus is gereden in Schiedam. De bus reed op de busbaan langs de Broersvest richting de Koemarkt. De auto wilde afslaan en zag de bus over het hoofd. De buschauffeur kon niet meer op tijd stoppen. Als gevolg van de klap zat de hele linkerkant van de auto in elkaar. De inzittenden wachten de afhandeling van de aanrijding niet af en sprinten weg.
14:30 - Douane vindt 10 miljoen illegale sigaretten in Rotterdamse haven
De douane heeft vorige week in de haven van Rotterdam een container onderschept vol met bijna 10 miljoen illegale sigaretten. De goederen in de container waren bij de douane aangegeven als schoonmaakdoekjes. Toen de douane de container controleerde, reageerde een speurhond. Achter twee lagen schoonmaakdoekjes zat de rest van de container vol met sigaretten. Die worden Nederland in gesmokkeld om de accijns te ontduiken. De smokkelwaar is in beslag genomen en wordt vernietigd.
07:54 – Man vergeet auto in parkeerstand te zetten en wordt bijna overreden door eigen wagen
In Maassluis is een man gewond geraakt nadat hij een ongeluk heeft gehad met zijn eigen wagen. De man had aan de Zwarte Zee net zijn wagen geparkeerd. “Dat was een automaat,”, zegt een woordvoerder van de politie. “maar de man had ‘m in de ‘R’ gezet van achteruit in plaats van ‘P’ van parkeren.”
Toen de man uitstapte begon de auto achteruit te rijden. Hij werd door het portier tegen de grond gewerkt. Een traumahelikopter vloog naar Maassluis voor eerste hulp. Het slachtoffer werd met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis.
07:03 - A15 weer vrij
Rijkswaterstaat laat weten dat de A15 weer vrij is na het ongeluk bij Hoogvliet eerder in de ochtend. Een van de auto's die bij het ongeluk betrokken was moest geborgen worden.
06:54 - Ongeluk zorgt voor lange files op Ring Rotterdam
Het ongeluk op de A15, Rotterdam->Europoort zorgt voor lange files op de Ring Zuid. De weg is waarschijnlijk rond 07:15 uur weer vrij, maar het zal waarschijnlijk wel langer duren voordat de file is opgelost. De vertraging is nu bijna 2 uur.
05:56 - Rijstroken dicht A15 na ongeluk
03:55 - Auto uitgebrand in Rotterdam-Overschie; mogelijk brandstichting
In Rotterdam-Overschie is een auto uitgebrand aan de Ameidestraat. Volgens de brandweer zijn er aanwijzingen dat het vuur is aangestoken. Meerdere auto's die naast de uitgebrande wagen staan zijn beschadigd geraakt.
00:49 - Honderden flessen lachgas aangetroffen in bestelbusje
De politie heeft in Rotterdam een bus met honderden flessen met lachgas aangetroffen in een bestelbusje. "Die bus trok onze aandacht omdat deze reed zonder verlichting", schrijft de politie Rotterdam-Centrum op Instagram. "Na controle via onze systemen bleek het voertuig eerder gecontroleerd met lachgas. Voor ons genoeg reden om een onderzoek in te stellen."
In de wagen bleken 246 flessen met lachgas te staan. De bestuurder was al vaker betrapt op het vervoeren van gevaarlijke stoffen, zonder aan de eisen te voldoen. Ook was de bus te zwaar beladen. De bus is in beslag genomen. De bestuurder moet binnenkort voor de rechter verschijnen.