nieuws

Veel veiligheidsmaatregelen rond komst Sinterklaas

Het podium met de stoel voor Sinterklaas in Maassluis
Het podium met de stoel voor Sinterklaas in Maassluis
Sinterklaas arriveert zaterdag weer in ons land, in Maassluis om precies te zijn. De stoomboot met de goedheiligman en zijn pieten komt rond de middag aan. Burgemeester Edo Haan verwelkomt ze.
De landelijke intocht gaat dit jaar gepaard met veel veiligheidsmaatregelen. Aanleiding zijn aangekondigde protesten van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet.
Zo moeten bezoekers, ook de kinderen, door veiligheidspoortjes met beveiligers om op het 'feestterrein' te komen. De gemeente heeft betogers van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie een speciale plek langs de route gegeven. Ze zijn voor Zwarte Piet.
Tegenstanders zijn er ook, maar zij hebben zich niet officieel gemeld bij de gemeente om te demonstreren. Door de extreme maatregelen in Maassluis wil de gemeente voorkomen dat de demonstranten elkaar tegenkomen en zich tussen het publiek begeven.
RTV Rijnmond is de hele dag aanwezig in Maassluis. Op internet houden we je op de hoogte van de intocht van Sinterklaas, voor televisie worden reportages gemaakt en op Radio Rijnmond worden luisteraars ook de hele dag op de hoogte gehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl