nieuws

De Oranjegekte in beeld en geluid

hofplein2.jpg
hofplein2.jpg
ROTTERDAM - Oranje naar de finale. Heel het land vierde massaal feest en ook in het centrum van Rotterdam waren duizenden voetbalfans bijeengekomen om de finaleplaats uitgebreid en zonder problemen te vieren.
Maar natuurlijk kozen ook veel mensen ervoor om de wedstrijd alleen of met vrienden te bekijken. In Rotterdam registreerden camera's op 7 verschillende lokaties de feestvreugde.
Beelden onderstaand filmpje: Mediawerkplaats Oude Westen

Met name de eerste Oranje-goal gisteren tegen Uruguay was er één om nooit meer te vergeten. Giovanni van Bronkhorst schoot hem schitterend binnen, en dat op de 50ste verjaardag van zijn vader. In Krimpen aan den IJssel, waar Van Bronkhorst woont, waren mensen vandaag nog uitgebreid aan het nagenieten. Collega Bart Nolles was erbij.

Voor de Uruguayanen in Rotterdam werd het natuurlijk een teleurstellende wedstrijd. In Rotterdam-Noord kwam een goep Uruguay supporters bijeen om samen met Oranje fans naar de wedstrijd te kijken.

Stiekem hopen we allemaal dat de Duitsers de finale halen. Want het is een mooi affiche Duitsland-Nederland. Maar hoe denken de Duitsers daar zelf over? Verslaggever Jos de Jager bracht een flitsbezoek aan camping Hoek van Holland. Traditioneel een camping met veel duitsers.