nieuws

Scholen: help leerling bij overstap naar hbo

De ondertekening van het convenant ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.
De ondertekening van het convenant ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.
Tientallen hoge- en middelbare scholen in de regio Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden slaan de handen ineen om te voorkomen dat voormalige scholieren snel weer stoppen met hun studie.
Zo'n 50 scholen in het voortgezet onderwijs (vo) en Hogeschool Inholland, Thomas More Hogeschool, Codarts en Hogeschool Rotterdam hebben afspraken gemaakt die de uitval van studenten moet terugdringen.
''Voor veel havo-scholieren is de overgang naar een vervolgopleiding in het hbo groot'', aldus de hogescholen. In de regio Rotterdam-Rijnmond zou meer dan een derde van de havisten stoppen tijdens het eerste jaar van de vervolgopleiding.
Trainen
De vo-scholen gaan nu werk maken van het trainen van vaardigheden die scholieren nodig hebben op het hbo. Ook wordt meer aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie en wordt gekeken of bepaalde vakken wel aansluiten bij de eisen van de hogescholen.
Leerlingen worden op termijn bovendien beter gevolgd, zodat vo-scholen te weten kunnen komen hoe het de voormalige scholieren is vergaan op het hbo. Een aantal werkgroepen gaat kijken hoe al die beoogde maatregelen het best kunnen worden uitgevoerd.
Vertegenwoordigers van de tientallen instellingen hebben vrijdag een handtekening gezet onder het convenant ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl