nieuws

Zijlaard: 'Zesdaagse moet aftrap wielerseizoen worden'

Michael Zijlaard hoopt dat de jaarlijkse Zesdaagse in Ahoy steeds meer de aftrap van het wielerseizoen wordt. "Dat doen we door zes dagen fantastische topsport aan te bieden en teams te presenteren", vertelt de organisator in Radio Rijnmond Sport.
Roompot Oranje Peloton is de ploeg van Zijlaard en het nieuwe team van de ploeg wordt tijdens de Zesdaagse voorgesteld aan het grote publiek. Maar ook Giant-Alpecin, de ploeg van wielrenner Tom Dumoulin, houdt haar teampresentatie in Ahoy Rotterdam. "We maken dan een half uur ruimte in het programma en stellen de teams voor. Ook is er een 'meet and greet' met de renners."
Het deelnemersveld is nog niet compleet, maar er zijn al grote namen aangekondigd door de organisatie. Zo doet Niki Terpstra mee als koppel met Jens Mouris, maar ook de winnaars van vorig jaar, Albert Torres en Sebastian Mora Vedri, doen weer mee. "We zijn sinds vorig jaar begonnen om gelijkwaardige teams neer te zetten op de Zesdaagse. Toen streden zes teams tot het einde om de titel. We verwachten volgende week nog een aantal sterke koppels toe te kunnen voegen."
Het evenement dat van 5 tot en met 10 januari plaatsvindt heeft dit jaar een nieuwe hoofdsponsor. Zijlaard: "Wooning Badkamers en Keukens zijn al jarenlang onze sponsor en het is prettig dat ze nu een stapje erbij doen. Wij, als organisatoren, zijn vooral bezig met het sportieve aspect en dan is het fijn dat zij dat mogelijk maken."
Beluister het hele gesprek met Michael Zijlaard boven dit bericht terug.