nieuws

Amateurvoetbal: Excelsior Maassluis wint, ASWH verliest ruim

Excelsior Maassluis heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente knap gewonnen. In Hengelo werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk. ASWH stond lang met 1-0 achter in het thuisduel met FC Rijnvogels en in het laatste kwartier gaf de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht de wedstrijd volledig uit handen. Het werd 0-4.
Door de overwinning van Excelsior Maassluis blijft die ploeg met 22 punten goed meedoen in de top vijf van de Tweede Divisie. Drie clubs (GVVV, Kozakken Boys en AFC) staan twee punten boven de Maassluizers en Jong AZ staat met 30 punten uit dertien wedstrijd dik bovenaan.
BVV Barendrecht heeft aan een spectaculair duel met Jong Vitesse een punt overgehouden. De Barendrechters kwamen in eerste instantie met 1-0 voor door een doelpunt van Bas Mourits. Vitesse bleek echter niet uit het veld geslagen en kwam door een hattrick van Abiola Dauda op een 3-1 voorsprong. Met een benutte strafschop van Tim Eekman leek Barendrecht terug in de wedstrijd, maar drie minuten later bouwde de Arnhemmers de stand weer uit naar 4-2. Opnieuw bleek Barendrecht niet geknakt, maar knokte het terug. Door doelpunten van Joey Jongman en Daniël Esajas eindigde het duel in 4-4. Barendrecht blijft door het gelijke spel boven Jong Vitesse en in het linkerrijtje staan.
Ook de uitwedstrijd van Jong Sparta bij VVSB leverde spektakel op. De Rotterdammers stonden op bezoek in Noordwijkerhout een kwartier voor tijd nog met 3-0 voor door goals van Robert Klaasen, Rick Ketting en Lovette Felicia, maar de thuisploeg kwam alsnog op gelijke hoogte. Onder meer door een benutte strafschop en vrije trap werd het in de slotfase 3-3. Daardoor blijft Jong Sparta zestiende op de ranglijst.

Derde Divisie

SteDoCo en Capelle namen het in een regioderby op tegen elkaar. Beide ploegen stonden er met evenveel punten niet goed voor in de competitie en hadden baat bij een overwinning. Die kwam er niet. Er werd zelfs niet gescoord: 0-0. Daar schieten de teams weinig mee op. Door de overwinning van hekkensluiter Huizen is het verschil met die ploeg nog maar vier punten. Wel staan Capelle en SteDoCo nog respectievelijk dertiende en veertiende.
ASWH doet het over het algemeen beter in deze Derde Divisie, maar beleefde een zware middag. Ondanks de ruime nederlaag (0-4) staat de ploeg van trainer Jack van de Berg nog altijd op de derde plaats. Wel is Scheveningen door een overwinning op Quickboys (2-3) in punten gelijkgekomen.

Hoofdklasse A

Koploper Spijkenisse speelde een belangrijk duel tegen de nummer twee van de competitie, Achilles Veen. Laatstgenoemde kreeg tot nog toe de minste tegendoelpunten in de Hoofdklasse A, terwijl Spijkenisse juist de meeste goals maakte. Bovendien hadden beide ploegen nog niet verloren. In een wedstrijd waarin Spijkenisse veel kansen creëerde, trok Achilles Veen toch aan het langste eind. Die ploeg won met 1-0, waardoor het de koppositie overneemt van Spijkenisse, dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.
Ook voor Zwaluwen en RVVH was het geen beste middag. De Vlaardingers van Zwaluwen verloren met 2-1 van Noordwijk en RVVH verloor in Ridderkerk met 4-1 van het Zeeuwse HSV Hoek. Het positieve geluid in deze speelronde voor de regio Rijnmond kwam van Smitshoek. De ploeg uit Barendrecht begon als hekkensluiter aan de speelronde, maar won knap van Argon: 3-1. Door die overwinning stijgt Smitshoek naar de dertiende plaats. FC Breukelen is de nieuwe rode lantaarndrager.