Zaalsporten: PKC wint Korfbal Spektakel

PKC - TOP (archief)
PKC - TOP (archief) © ANP
Een week voor het begin van een nieuw seizoen in de Korfbal League heeft PKC/SWKGroep het jaarlijkse Fortuna Korfbal Spektakel in Delft gewonnen. Vrijdag werd Fortuna al met 25-13 verslagen door de Papendrechters en een dag later werd in de finale afgerekend met Blauw-Wit uit Amsterdam: 26-23.
Volgende week vrijdag spelen PKC en regerend landskampioen TOP in Sassenheim de openingswedstrijd van de Korfbal League. PKC moest in de zaalfinale van afgelopen seizoen in de Ziggo Dome nog het onderspit delven tegen TOP.

Volleybal

Sliedrecht Sport heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die directe concurrent Set-Up '65 heeft geleden tegen Eurosped. De volleybalsters wonnen zelf in Houten met 3-0 (17-25, 15-25 en 19-25) bij Taurus en zijn daardoor de nieuwe koploper in de eredivisie met negentien punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan naaste belager Set-Up '65.
In de eredivisie voor heren heeft ook Nessselande/VoorElkaar.nl gewonnen. Op bezoek in Arnhem werd Talentteam met 1-3 verslagen: 19-25, 25-17, 18-25 en 18-25 waren de setstanden. Door de zege stijgt de ploeg uit Zevenhuizen van de achtste naar de zevende plaats.

Waterpolo

Het was geen succesvol weekend voor de heren van ZPB H&L Productions. De waterpoloërs van de Barendrechters verloren in eigen huis met 13-7 van ZPB Amersfoort. Daardoor komt ZPC in punten op gelijke hoogte met ZPB, dat nu zesde staat in de eredivisie. Op dezelfde ranglijst is ZVVS hekkensluiter. Die ploeg ging met 3-16 onderuit tegen BZC Brandenburg.
De waterpolosters van ZPB leden een nipte nederlaag. Tegen Polar Bears uit Ede werd met 8-9 verloren. De dames van de Barendrechtse club staan nog altijd voorlaatste. Komende maandag is in Sportclub Rijnmond op TV Rijnmond een uitgebreide reportage te zien.

Zaalvoetbal

De zaalvoetballers van TPP-Rotterdam hebben na twee wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten mogen bijschrijven. Het team van coach Abdul Marbah begon het thuisduel met HV/Veerhuys weliswaar stroef, maar na een 1-0 achterstand in de eerste helft werd na rust uiteindelijk makkelijk gewonnen: 7-2.
Namens de Rotterdammers zorgde Reginio Resida na een vroege tegentreffer voor de gelijkmaker. In de tweede helft was Wessel Verhaar de gevierde man met een hattrick. Ook zijn broer Felix, Mo Amin Chaali en Amin Nyali scoorden voor TPP, dat stijgt van de voorlaatste naar de negende plaats in de eredivisie.

Basketbal

In de basketbalcompetitie voor dames heeft Renes/Binnenland verzuimd om af te rekenen met Loon Lions. Voorafgaand aan de ontmoeting tussen beide teams was het verschil zes punten in het voordeel van de Barendrechters, maar in Landsmeer ging Binnenland echter met 74-61 onderuit. Desondanks blijft de formatie van Joost van Rangelrooy tweede.

Handbal

De handballers van HARO Rotterdam waren zaterdag dichtbij de tweede overwinning van het seizoen. In eigen huis moest de hekkensluiter nipt het onderspit delven tegen Aalsmeer: 26-28. HARO begon sterker aan de wedstrijd, maar nadat de bezoekers de leiding hadden genomen gaven zij deze niet meer uit handen. HARO blijft laatste met twee punten.