nieuws

Alcoholverbod op strand Nesselande

nnesselande30_06.MXF.cropresize.tmp.jpg
nnesselande30_06.MXF.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Vanaf woensdag mag er geen alcohol meer gedronken worden op het strand van Nesselande. Dat heeft de gemeente Rotterdam bepaald. Dronken jongeren zorgen met het warme weer veel overlast.
Het alcoholverbod geldt ook voor het winkelplein en het gebied rondom het strand. Daar mogen de aanwezigen geen alcohol drinken of flesjes alcohol bij zich hebben. Een uitzondering wordt gemaakt voor de terrassen van horecagelegenheden. Het verbod geldt tot 1 september aanstaande.
In de loop van woensdagavond werden nog een flink aantal jongeren met alcohol aangetroffen rond het strand. De politie, die al stevig controleerde, deed alle overtredingen af met waarschuwingen. Dat zal ook de komende dagen nog zo zijn. De politie wilde wel benadrukken dat vanaf volgende week, mogelijk al in het weekend, er wel degelijk boetes worden uitgeschreven aan overtreders.
Omwonenden klagen al maanden over de overlast door de jongeren. Anderhalve week geleden werd het strand zelfs schoongeveegd door politie te paard, toen de situatie uit de hand gelopen was.

by

Een reportage van 30 juni