nieuws

Op zoek naar de nieuwe Doutzen in de Kunsthal

Genoeg jonge meiden dromen van een glamourbestaan in de modellenwereld. Zondag was de kans om 'ontdekt' te worden in de Kunsthal in Rotterdam. Drie jongeren werden uitgekozen voor een intake-gesprek. Misschien wel de eerste stap naar het modellenbestaan.
In de Kunsthal werd op de FAMILIEdag actief gezocht naar mensen met 'natural beauty', een natuurlijke schoonheid. Voor deze locatie werd gekozen omdat er een expositie is van modefotograaf Peter Lindbergh.

Op zoek...

"Ik heb het meestal wel binnen één seconde gezien", zegt modelscout Laura Bausch van Max Models. "Ik let op benen en op een leuke uitstraling in het gezicht."
En mocht er een potentieel model voorbij lopen, dan wordt hij of zij meteen aangesproken. "Zij bijvoorbeeld", zegt Bausch. "Prachtig. Lang haar..."
Bausch stapt meteen op de jongedame af. Of ze bereid was om foto's te laten maken in de Kunsthal. Met mogelijk een kans op een vervolg.
De jongedame zegt dat ze in het verleden ook wel eens modellenwerk heeft gedaan. Ze staat ervoor open om nog eens wat foto's te maken, maar een toekomst in de modellenwereld, zit er volgens haar niet in. "Met 1 meter 70 ben ik te klein".

Groen Polsbandje

Mensen die geselecteerd waren voor een fotoshoot kregen een groen polsbandje. En naarmate de dag vorderde melden zich steeds meer groene bandjes zich bij de fotocamera.
En het gaat dan niet om alleen maar 16-jarigen. Ook kinderen van 10, 12 en 14 jaar hebben volgens de modellenscout genoeg 'natural beaty'. En ook een 80-jarige vrouw meldt zich bij de cameraman.
En liep de volgende Doutzen Kroes, Claudia Schiffer of Kim Feenstra nou rond in de Kunsthal. De tijd zal het volgens Bausch leren: "Er zijn al drie modellen waar we een vervolggesprek mee willen hebben."
Fotograaf Peter Lindbergh komt begin volgend jaar terug naar Rotterdam voor een speciale masterclass. Ook geeft hij dan een rondleiding en signeert hij boeken.