nieuws

De vrije markt

Kaasboer Hans, visbakster Carla en groente- en fruitverkoopster Ayfer staan hun hele leven al op de markt. De komst van de nieuwe markthal zet hun plaats op de markt en hun inkomsten onder druk. Hoe gaan zij om met deze ingrijpende veranderingen?
De marktkooplui die sinds generaties werken op de langste markt van Europa willen hun manier van leven en tradities behouden, maar de gemeente Rotterdam wil de markt toekomstbestendig maken. Vanwege de prestigieuze markthal verdwijnt een groot aantal kramen.
De marktkooplieden mogen hun kraam wel inruilen voor een eigentijdse versunit, maar dan moeten ze wel zeven dagen per week open. De meningen zijn verdeeld. De één strijdt tegen het systeem, de ander probeert mee te gaan met zijn tijd. Regisseuse Marleine van der Werf volgde gedurende lange tijd de veranderende Rotterdamse markt.
De vrije markt is geproduceerd door Volya Films in coproductie met RTV Rijnmond en KRO-NCRV. De film is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mediafonds.
De vrije markt was zaterdag 12 november om 17.00 uur (ieder uur herhaald) te zien bij RTV Rijnmond.