nieuws

Immers hoopt dat Feyenoorders 'hun kop er bij houden'

Lex Immers speelt tegenwoordig bij Cardiff City, maar volgt zijn oude club Feyenoord nog altijd op de voet. Hij denkt dat de Rotterdammers kampioen kunnen worden. "Ik hoop dat zij hun kop er bij houden."
Onze collega's van Omroep West spraken met Immers tijdens het door hem georganiseerde dartstoernooi waar 148 darters aan mee deden. De tweede editie van de The Hague Championship werd gehouden in De Broodfabriek in Rijswijk. Vorig jaar werd het toernooi nog georganiseerd in het Kyocera Stadion.
Immers organiseert het toernooi naast zijn carrière als voetballer. En gekscherend kan gezegd worden dat er nu voldoende tijd voor is, want na een goede start komt Immers niet veel meer aan spelen toe in Wales. "Dat heeft te maken met de trainerswissel. Uiteindelijk moet je jezelf weer in de basis knokken en laten zien dat je daar thuishoort. Ik heb het naar mijn zin, mijn gezin heeft naar hun zin, dus er is geen reden om weg te gaan."
Spijt van zijn vertrek bij Feyenoord heeft Immers niet. Ook niet nu het zo goed gaat en Feyenoord vanaf de eerste speelronde in dit seizoen de koploper van Nederland is. "Ik wilde graag een stap naar het buitenland maken en toen die kans zich voordeed heb ik die gegrepen. Onder Van Bronckhorst speelde ik niet meer, dus het was een mooi moment om te vertrekken. Het verhaal dat Feyenoord het nu goed doet... Ik vind het fantastisch voor die jongens, maar ik hoop dat zij hun kop er bij houden. De laatste drie duels hebben ze niet gewonnen, dus ze moeten zorgen dat ze niet in een gat komen en sterk blijven staan als groep."