nieuws

De Roon: 'Ik ben supertrots'

De kersverse Oranje-international Marten de Roon kan zijn geluk niet op. De voormalig speler van Sparta werd vorige week voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands voetbalelftal en mocht afgelopen zondag in de slotfase van de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg meteen zijn debuut maken.
''Ik ben supertrots. Als klein jongetje droom je van het hoogst haalbare en dat is het Nederlands elftal. Ook al waren het maar een aantal minuutjes. Niemand pakt meer van me af dat ik een interland heb gespeeld'', aldus De Roon uit Hendrik-Ido-Ambacht.
De middenvelder van Middlesbrough speelde in zijn carrière drie seizoenen voor Sparta. Daarna kwam hij via omzwervingen bij SC Heerenveen en het Italiaanse Atalanta Bergamo in de Engelse Premier League terecht. Als speler van Sparta had De Roon nooit verwacht dat hij ooit zijn debuut zou gaan maken voor Oranje. ''Je droomt ervan, maar eigenlijk denk je er niet aan. Je ziet ze op tv en ik was op dat moment speler van Sparta. Dan is dat gewoon heel ver weg'', vertelt de middenvelder, die dit seizoen één keer scoorde op het hoogste niveau in Engeland.
Na zijn debuut tegen de Luxemburgers kreeg De Roon van bondscoach Danny Blind nog wat huiswerk mee om zich verder te ontwikkelen. ''De bondscoach had gezegd dat ik een beetje te vlak was. Misschien moet ik wat meer dominant worden. Ik heb met hem daarover gesproken. Ik heb uitgelegd dat ik een type speler ben, die vooral zonder bal echt een meerwaarde kan zijn voor de ploeg'', aldus De Roon.
Nederland won zondag het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg met 3-1. Memphis Depay en Arjen Robben waren de doelpuntenmakers voor Oranje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl