nieuws

Politie binnen bij schrijfster nooit verschenen boek treinramp

De politie heeft eind vorige week de woning doorzocht van de Schiedamse Julia Mak. Buren hebben de omstreden schrijfster al zeker een halve maand niet gezien.
Sommige omwonenden maakten zich zorgen en schakelden de politie in. Die forceerde de voordeur, maar trof niemand aan in de woning in Schiedam-Nieuwland.
Mak zou een boek schrijven over de Schiedamse treinramp van 4 mei 1976, waarbij 24 doden vielen. Ze was naar eigen zeggen een van de overlevenden.
De afgelopen jaren interviewde ze tientallen betrokkenen, onder wie slachtoffers en nabestaanden. De presentatie van het herdenkingsboek werd meerdere keren op het laatste moment door haar afgezegd. Veel mensen denken nu dat het boek er nooit kom

Niet gezien

Een buurman zegt Mak te kennen. ''Over dat boek over die treinramp sprak ze nooit. Wel dat ze in Engeland woonde en in Amsterdam iets had.'' De vrouw zegt Mak al zeker twee weken niet meer gezien te hebben.
Op de deur is nu een papiertje geplakt waarop staat dat de politie een nieuw slot heeft laten plaatsen en dat de sleutel is af te halen op het bureau Schiedam.