nieuws

Ook Rotterdammer kan paspoort nu laten bezorgen

paspoort
paspoort
Rotterdammers hoeven hun reisdocumenten voortaan niet meer zelf op te halen bij de gemeente. Wie bijvoorbeeld een paspoort nodig heeft, kan het tegen betaling laten bezorgen aan huis of op werk.
Rotterdam is de eerste grote gemeente die het thuisbezorgen van reisdocumenten mogelijk maakt, zegt het stadsbestuur. Bij kleinere gemeenten, zoals Sliedrecht en Dordrecht, kon dat al wel. Inwoners hoeven dan alleen naar een stadswinkel om documenten aan te vragen.
''Voordelen voor de Rotterdammers zijn minder reistijd of wachttijd in de stadswinkel en geen reiskosten om het reisdocument op te halen'', aldus de gemeente. Daar staat tegenover dat de bezorgkosten 4.95 euro bedragen.
Identiteit
Een gespecialiseerd bedrijf neemt de bezorging op zich. Omdat het gaat om gevoelige documenten, controleert de bezorger de identiteit van de Rotterdammer. Ook wordt het oude reisdocument meegenomen om vernietigd te worden.
De gemeente heeft goed nieuws voor mensen die overdag werken. De documenten kunnen ook worden afgegeven in de avonduren en op zaterdag. De bezorgers kunnen bovendien ook op andere plekken in Nederland langskomen.
De dienst kent momenteel nog één beperking: bezorging op de Waddeneilanden is nog niet mogelijk.