nieuws

Zuidplein ontsnapt aan 'enorme explosie'

Jongeren hebben vermoedelijk geprobeerd bij het Rotterdamse Zuidplein een zware vuurwerkbom af te steken. Het scheelde weinig of ze hadden een enorme explosie veroorzaakt, aldus de politie.
Politiemensen in burger hoorden zaterdag rond negen uur harde knallen bij de bushaltes aan het plein. Ze zagen een groep van 25 jongens die cobra's afstaken. ''Illegaal en zwaar explosief vuurwerk'', aldus de politie.
De jongeren lijken van plan te zijn geweest een zware vuurwerkbom af te steken. De politie ontdekte op het plein voor de roltrappen nog twee flessen wasbenzine en een cobra. ''Een combinatie die bij ontsteking voor een enorme explosie zou zorgen.''
Aansteken
Het is mogelijk puur geluk dat het Zuidplein een zware explosie bespaard is gebleven. Aan de cobra was te zien dat al een poging was gedaan het vuurwerk aan te steken. Dat mislukte.
Uit voorzorg bracht een explosievenexpert de vuurwerkbom naar een veilige locatie. De politie is nog op zoek naar de betrokken jongeren. Zij hadden de benen genomen voordat geüniformeerde agenten arriveerden.