nieuws

Waterpolosters ZPB willen richting de top

Over het algemeen krijgen de mannen van ZPB H&L Productions meer aandacht dan de dames van de Barenrechtse club. Toch speelt ook het damesteam op het hoogste niveau. Maar in tegenstelling tot de mannen behoren de dames niet tot de top van Nederland. Nog niet, want met het jonge team van coach Marco Booij wil ZPB op termijn bij de beste vijf clubs gaan behoren.
"Ik ben met mijn 25 jaar de oudste speelster van het team", vertelt Larissa Kuijpers. De keepster van ZPB is nieuw dit seizoen in de selectie. "Het is best bijzonder om met zo'n jong team op het hoogste niveau te spelen. Omdat iedereen nog zo jong is en graag wil leren, zijn we heel erg kneedbaar."
Coach Marco Booij, oud-speler van ZPB, is al een aantal jaar samen met zijn assistent Ted van den Burg verantwoordelijk voor het eerste damesteam in Barendrecht. "Met mijn ervaring kan ik iedereen stappen laten maken. Maar dat doen we vooral als team. Ons doel is om langzaam beter te worden."

Voorlaatste

Momenteel staat ZPB op de voorlaatste plaatst in eredivisie maar Booij is ervan overtuigd dat zijn team uiteindelijk rond de zesde plaats zal eindigen. "Dat zit echt wel in deze groep", beseft Booij. "Op de trainingen zie ik mooie dingen, alleen die komen er in de wedstrijd nog niet altijd uit."
Het doel op de langere termijn is dat ZPB bij de beste clubs van Nederland gaat behoren. "Voorwaarde is wel dat we als team de komende jaren bij elkaar blijven," aldus Booij. "En als we versterking van een of twee ervaren speelsters zouden krijgen, is dat al een hele mooie stap."
Aanvoerster Cyntha Schouten is het eens met haar coach. "Als we in de breedte sterker worden, dan kunnen we ver gaan komen. Mijn droom is om kampioen van Nederland te worden met dit team."