nieuws

Veiligheidsregio RR laat rest van overheid achter zich

Veiligheidsregio in de prijzen
Veiligheidsregio in de prijzen © VRR
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) mag zich de beste overheidsorganisatie van 2016 noemen. De VRR versloeg maandag de gemeente Leeuwarden en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in de strijd om de felbegeerde titel.
De winst van de veiligheidsregio was extra feestelijk, omdat de organisatie dit jaar tien jaar bestaat. De VRR kon bij de verkiezing een geheim wapen inzetten: al jaren wordt zwaar ingezet op preventie en innovatie.
Om ook de jury daarvan te overtuigen, was in Schiedam een speciale innovatiemarkt opgezet. Daar kregen juryleden te zien hoe de nieuwste snufjes worden ingezet om de regio veiliger te maken en calamiteiten te voorkomen.
Onveilige situaties
Zo riep de VRR bijvoorbeeld de Club Van 1-1-2 in het leven: een nagebouwd huis vol onveilige situaties. Scholieren kunnen daar, al dan niet voorzien van een brandweerhelm, zelf zien hoe ze brandgevaarlijke toestanden kunnen voorkomen.
De jury was onder de indruk en bestempelde de VRR als een 'vooruitstrevende' organisatie met een groot lerend vermogen.
Aan de jaarlijkse wedstrijd mogen alle overheidsorganisaties meedoen. Dit jaar werden 200 organisaties genomineerd, waarvan er uiteindelijk drie in de finale stonden. De VRR reageerde blij en trots op de uitkomst van de competitie.
''Het is een prachtige erkenning voor alle medewerkers van de VRR. Met 2200 collega’s staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar kaar om hulp te verlenen aan de inwoners van onze complexe regio'', zei directeur brandweer Jolanda Trijselaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl