nieuws

Nederlands kampioen Groenewegen op Zesdaagse

Nederlands kampioen wielrennen Dylan Groenewegen vormt tijdens de 35ste editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam een koppel met de Belgische renner Gijs Van Hoecke. Met de toevoeging van het duo is het deelnemersveld van het baanwielren-evenement in Ahoy nagenoeg compleet.
De twee renners zijn komend jaar ploeggenoten van elkaar bij Team LottoNL-Jumbo. "Dat is een bijzonder grote en sterke ploeg. Het is fantastisch dat er een koppel van dat team bij ons aanwezig is", zegt wedstrijdleider Peter Schep over de deelname van Groenewegen en Van Hoecke.
Van Hoecke is voormalig wereldkampioen koppelkoers op de baan, terwijl de 23-jarige Groenewegen de huidige Nederlands kampioen is op de weg. "Het is voor ons belangrijk dat Groenewegen, nu de nationale trots, door iemand gesteund wordt die de fijne kneepjes van de Zesdaagse kent", aldus Schep tegenover RTV Rijnmond.
Volgens Schep is het niet makkelijk om renners te strikken, omdat het wielerseizoen steeds eerder begint. "Er is bijna geen pauze meer", weet hij. "We streven naar een fantastische mix van weg- en baanrenners. Het is uiteindelijk zo dat het grote publiek meer de wegrenners kent en dus zijn die ook bij ons te zien."
De Wooning Zesdaagse van Rotterdam wordt komend jaar van 5 t/m 10 januari gehouden in Ahoy.