nieuws

Rotterdamse in Nieuw-Zeeland: 'We schrokken wakker van de aardbeving'

Ook Norma Kloosterman werd zondagochtend opgeschrikt door de aardbeving in Nieuw-Zeeland. De Rotterdamse emigreerde dertien jaar geleden naar Christchurch en maakte al verschillende aardbevingen mee. Dit keer viel de schade bij haar gelukkig mee.
''Deze aardbeving was meer naar het noorden op het Zuidereiland. Dus hoewel we hem wel gevoeld hebben en zijn wakker geschrokken is de schade meer in toeristische plaatsen als Hanmer Springs en Nelson'', zei Kloosterman dinsdagochtend op Radio Rijnmond.

Twee doden

De aardbeving had zondag een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Zeker twee mensen kwamen om het leven.
''Nog geen twee uur rijden hier vandaan is het een grote chaos.'' Veel toeristen zitten vast in het gebied, onder wie zestig Nederlanders. Het Nieuw-Zeelandse leger is met helikopters bezig de mensen te evacueren.

2011

In februari 2011 maakte Kloosterman van dichtbij een zware aardbeving in Christchurch mee. 185 Mensen kwamen toen om het leven. Vooral het historische centrum liep grote schade op.
''De stad is inmiddels grotendeels weer opgebouwd, alhoewel 50 procent van de binnenstad nog steeds moet worden herbouwd'', besluit Kloosterman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl