nieuws

Arrestaties voor zware mishandeling lid No Surrender

(archieffoto)
(archieffoto)
Drie leden van motorclub No Surrender zijn dinsdagochtend opgepakt voor het bijna doodslaan van een voormalig lid uit Schiedam. De 41-jarige man werd in mei na de uitvaart van een clublid in Bergen op Zoom meegenomen naar een afgelegen bos en daar afgetuigd.
De Schiedammer wilde opstappen als lid en dat werd hem niet in dank afgenomen. Hij overleefde de mishandeling, maar hield er wel meerdere botbreuken in het gezicht, bovenlichaam en ledematen aan over.
Eenmaal in het ziekenhuis gingen de bedreigingen door. Clubleden droegen hem op om tegen andere mensen te zeggen dat hij een motorongeluk had gehad.
De drie verdachten werden in de nacht van maandag op dinsdag op meerdere plekken in het land aangehouden. Een arrestatieteam gebruikte explosieven om woningen binnen te vallen. De verdachten zijn een 26-jarige Hagenaar, 34-jarige Amsterdammer en 46-jarige man uit Oss.
De politie deed later op de dag nog een inval in een woning in Capelle aan den IJssel. Agenten waren op zoek naar een vierde verdachte, maar vonden een tas met verdovende middelen en een vuurwapen.