nieuws

Zorgen om 'onveilig' fietspad langs N217

Ouders van scholieren maken zich zorgen over de veiligheid van het fietspad langs de N217 tussen Oud-Beijerland en Nieuw-Beijerland. Sinds de verbreding van de dijk is het fietspad opgeschoven richting de drukke provinciale weg. Tussen de auto's en de fietsers zit nog maar één meter groenstrook.
Het fietspad is een drukke schoolroute richting Oud-Beijerland. Zeker nu het donker en mistig is, vinden veel ouders het onveilig.
"De situatie levert kinderen die naar school gaan het gevoel van onveiligheid op. Het is een drukke verbinding en iedereen die hier staat die ziet ook dat het niet fijn is," zegt CDA-statenlid Paul Rijken.
Hij heeft aan de provincie vragen gesteld over de situatie en wil weten of het fietspad voldoet aan de regels. Rijken verwacht deze week al iets te horen op zijn vragen.
Het fietspad langs de N217 is niet het enige fietspad in Nederland dat dicht bij een autobaan ligt. Toch is de situatie volgens Rijken hier anders. "Het gevaar op dit fietspad is dat je als fietser heel snel op de autobaan terecht komt, de afstand is wel heel klein. Een tikje tegen je stuur of een flinke windvlaag kan al genoeg zijn."
Om ongelukken te voorkomen zou Rijken graag zien dat er een afscheiding komt. "Denk bijvoorbeeld aan een lage heg. Dan schiet je als fietser in ieder geval niet direct de weg op."