nieuws

Topman Bpost geeft plannen met PostNL niet op

Post PostNL
Post PostNL
Bpost geeft de strijd om PostNL nog niet op. Dat zei topman Koen Van Gerven dinsdag op de investeerdersdag van het Belgische postbedrijf. Hij benadrukte daarbij dat Bpost niet met een vijandig bod zal komen.
Bpost liet onlangs weten circa 2,4 miljard euro over te hebben voor de overname van PostNL, als de Nederlanders ook brood zouden zien in een fusie. PostNL wees het ,,ongevraagde en voorwaardelijke'' overnamevoorstel van zijn Belgische branchegenoot van de hand.
Volgens Van Gerven zou PostNL, ondanks de afwijzing, de logica van de deal wel inzien. Diverse analisten voorspelden afgelopen dagen dat Bpost binnenkort met een hoger bod komt.
Het bod dat Bpost voor ogen had was volgens PostNL echter niet alleen te laag. Ook de Belgische plannen konden het Nederlandse postbedrijf niet bekoren, zo stelde PostNL vorige week. Daarnaast zette de onderneming zijn vraagtekens bij een krachtenbundeling, die zou betekenen dat de Belgische overheid een te grote vinger in de pap krijgt.
In mei werd een eerdere toenaderingspoging van Bpost door PostNL ook al afgewimpeld. Ook toen was PostNL niet overtuigd van de meerwaarde van een samengaan tegen de voorgestelde voorwaarden. De avances van Bpost zorgden in de politiek eveneens voor veel reacties. Het kabinet in Den Haag heeft serieuze bedenkingen over het overnamebod.