nieuws

Ingevlogen expert moet lucht klaren rond Vlietland Ziekenhuis

Een onafhankelijk expert moet ervoor zorgen dat de raad van bestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis weer gaat praten met huisartsen en verloskundigen in de regio.
Dat heeft de hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid, de directeur-generaal, dinsdagavond gezegd in een gesprek met wethouders, huisartsen en verloskundigen uit de betrokken gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard.
"Ook de inwoners van de regio moeten meer betrokken worden bij de problematiek", zegt de Vlaardingse huisarts Marjan Tenk, die ook bij het gesprek in Schiedam aanwezig was.
De expert moet proberen de lucht te klaren nadat de raad van bestuur zonder serieus overleg eerst de afdeling geboortezorg van Schiedam naar Rotterdam verplaatste en recent de spoedeisende eerste hulp van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam 's nachts wegens personeelgebrek dichtgooide.
"De directeur-generaal was wel verrast", zegt de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken. "Hij wist niet van de situatie zoals wij die verteld hebben."