MARATHON ROTTERDAM

Rotterdam organiseert na 13 jaar weer een halve marathon

Marathon oktober 2021
Marathon oktober 2021 © Orange Pictures - Luka de Kruijf
Na dertien jaar zal komende zomer weer een halve marathon worden gehouden in Rotterdam. De World Police & Fire Games (WPFG) vinden eind juli plaats in de Havenstad en ter afsluiting daarvan staat deze loop gepland. De wedstrijd wordt, net als de hele marathon komend weekend, georganiseerd door de organisatie van NN Marathon Rotterdam en Golazo Nederland.
Van 22 tot en met 31 juli 2022 ontmoeten brandweer, politie, Douane en de Dienst Justitiële Inrichtingen elkaar en werken ze samen tijdens dit breedtesportevenement. Het is voor het eerst dat de zogeheten WPFG naar Nederland komen.
De NN Marathon Rotterdam heeft een bijzonder parcours ontwikkeld langs bekende en onontdekte hoogtepunten van de stad. De start en de finish zijn op de Coolsingel. Het is de bedoeling dat deze zomereditie van de halve marathon eenmalig is. In de toekomst moet dit in september gaan plaatsvinden.
"Deze zomereditie geeft de Halve Marathon iets speciaals, het is de enige echte Summer Run van Europa. We rekenen erop dat het een succes wordt en willen daarna graag dit evenement de komende jaren vervolgen in de maand september. Dan zullen ook meer toppers het in hun programma kunnen inpassen", zegt Ramco Barbier, CEO van Golazo Nederland.
Op 31 juli zal er naast de halve marathon, ook een kwart marathon en de vijf kilometer op het programma staan. Komend weekend is de hele marathon in Rotterdam. Bij Rijnmond mis je niks van deze dag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl