nieuws

Rotterdam 'ontploft' na zege Oranje

feesthofplein.cropresize.tmp.jpg
feesthofplein.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Op het Stadhuisplein in Rotterdam is dinsdagavond een waar volksfeest uitgebroken nadat Oranje de finale van het WK voetbal had bereikt.
Honderden mensen waren op het plein in het centrum getuige van de wedstrijd tegen Uruguay (3-2). Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter steeg een oorverdovend gejuich op. De wedstrijd was op het plein te volgen op drie grote schermen en op terrassen stonden tv's aan. De schermen waren voor het dinsdag voor het eerst geplaatst.
Het plein barstte uit zijn voegen toen Giovanni van Bronckhorst de 1-0 diagonaal in de bovenhoek schoot. Stil werd het toen Uruguay de gelijkmaker op het scorebord bracht. Kort daarna klonk het al weer 'Holland Holland' uit honderden kelen. Gespannen zagen de supporters de eerste 25 minuten van de tweede helft aan. Daarna ontplofte het plein drie keer; bij de 2-1 en 3-1 van Oranje en dus ook bij het laatste fluitsignaal.
Daar konden de 3-2 en de enerverende slotminuten niets meer aan veranderen. Direct na het fluitsignaal brak en spontaan volksfeest los. Honderden Oranje-fans trokken naar het Hofplein.
De politie sprak van een 'probleemloos' feest dat gevierd werd in Rotterdam.
Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer