NIEUWS

Gemeentelijke belastingen: inwoners Albrandswaard tikken het meest af, een dure hond heb je in Hendrik-Ido-Ambacht

De hondenbelasting is in Rotterdam afgeschaft, maar in Hendrik-Ido-Ambacht betaal je bijna het hoogste  tarief van Nederland
De hondenbelasting is in Rotterdam afgeschaft, maar in Hendrik-Ido-Ambacht betaal je bijna het hoogste tarief van Nederland © Pixabay
In de regio Rijnmond betalen inwoners van gemeente Albrandswaard het meest aan gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit cijfers van Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). De gemiddelde onroerendezaakbelasting (OZB) is in de Albrandswaard ook het hoogst. Hondenbezitters zijn spekkoper in onder meer Rotterdam.
De optelsom van de gemiddelde onroerendezaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing zorgt voor een totaaloverzicht van gemeentelijke belastingen. In de Albrandswaard is dit €1150,- voor een meerpersoonshuishouden in 2022. Voor een éénpersoonshuishouden betaal je het meest in de gemeente Westvoorne. Daar betaal je dit jaar €993,- aan totaal gemeentelijke belastingen. Het goedkoopste ben je uit in Capelle aan den IJssel. Voor zowel een éénpersoonshuishouden als een meerpersoonshuishouden zijn hier de totale gemeentelijke belastingen het laagst.
Rioolheffing
De rioolheffing is het hoogst voor éénpersoonshuishoudens in Zwijndrecht en wordt gevolgd door Westvoorne, Sliedrecht , Schiedam en Lansingerland. Voor een meerpersoonshuishouden betaal je het meeste rioolheffing in Zwijndrecht, Krimpen aan den IJssel, Westvoorne, Sliedrecht en Albrandswaard.

Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing voor een éénpersoonshuishouden is in onze regio het hoogste in de gemeente Nissewaard, Maassluis, Krimpen aan den IJssel, Zwijndrecht en Hellevoetsluis. Voor een meerpersoonshuishouden betaal je het meeste in Papendrecht, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Rotterdam en Albrandswaard.

Hoge kosten voor honden

Opvallend is de hoogte van de hondenbelasting. Deze is in Hendrik-Ido-Ambacht het hoogst van Nederland, op een na. Hier betaal je voor je eerste hond bijna €127,-. Dit terwijl de hondenbelasting in een aantal gemeenten waaronder: Rotterdam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel en Albrandswaard volledig is afgeschaft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl