nieuws

Van Ass naar lucratieve Hockey India League

Seve van Ass zal komende winter actief zijn in de lucratieve Hockey India League. De 24-jarige Rotterdammer, die speelt bij Hockeyclub Rotterdam, werd bij de veiling gekozen door de club Uttar Pradesh Wizards en gaat daar 39.000 dollar verdienen.
De Oranje-international speelt sinds 2013 voor de club uit Rotterdam en kwam in augustus met het Nederlands hockeyteam uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar eindige hij met Oranje als vierde.
Adam Dixon, middenvelder van Rotterdam, gaat in de komende winterperiode ook spelen in de Indiase competitie. De Britse middenvelder gaat spelen voor de Kalinga Lancers.
De Hockey India League is een competitie in India waarin buitenlandse spelers en Indiase hockeyers verdeeld over zes teams wedstrijden tegen elkaar spelen. De competitie wordt gespeeld in de winterstop van de Nederlandse competitie. Woensdagochtend mochten verschillende clubs tijdens een veiling bieden op spelers.
Naast Van Ass en Dixon komt ook Robert van der Horst, voormalig speler van Rotterdam, in de lucratieve competitie in actie. Verder zijn de Nederlanders Sander Baart, Billy Bakker, Sander de Wijn en Wouter Jolie geveild voor de Hockey India League.