112

112-nieuws: N214 weer open na dodelijk ongeluk | Steekpartij in Wielwijk in Dordrecht

Steekpartij in Dordrecht
Steekpartij in Dordrecht © Media TV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van vrijdag 8 april.

20:30 - N214 weer open na dodelijk ongeluk

De N214 bij Wijngaarden is weer open. De weg was urenlang dicht na een zwaar ongeluk waarbij een dode viel. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk nam veel tijd in beslag. Ook moest de ravage opgeruimd worden.

19:54 - Steekpartij op Admiraalsplein in Wielwijk in Dordrecht

Bij een steekpartij in de Dordtse wijk Wielwijk zijn twee mensen gewond geraakt. Dat gebeurde op het Admiraalsplein. "De een is er iets slechter aan toe dan de ander", zegt een woordvoerder van de politie. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

19:15 - Hennepkwekerij aangetroffen in Dordrecht

Burgemeester Kolff van Dordrecht heeft een huis in de wijk Sterrenburg gesloten, omdat daar een hennepkwekerij was gevonden. Het gaat om een huis aan de Zuilenburg. Bij een controle vond de politie honderden hennepplanten.
Ook stond er allemaal apparatuur voor een kwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt. De eigenaar van het pand heeft medewerking verleend aan de sluiting. Of hij op de hoogte was van de kwekerij is onbekend.

18:15 - N214 nog altijd dicht

De ANWB meldt dat de N214 bij Wijngaarden rond 20:30 uur weer opengaat. Aan het einde van de ochtend gebeurde daar een zwaar ongeluk waarbij een dode viel.

16:30 - Man opgepakt na schietpartij Dordtselaan

Na de schietpartij rond 15:00 uur aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid, heeft de politie een verdachte opgepakt. Het is een 27-jarige man uit Barendrecht. Hij werd een uur later aangehouden in Barendrecht. Bij de schietpartij in een huis raakte niemand gewond.
De politie houdt rekening met een conflict binnen de relationele sferen. Volgens omwonenden waren in het huis een moeder en kind aanwezig.

15:10 - Schietpartij op Dordtselaan in Rotterdam

De politie is een onderzoek begonnen nadat iemand heeft geschoten in een huis aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid. Een deel van de straat is afgezet. Er is niemand gewond geraakt.

14:55 uur - N214 voorlopig nog afgesloten

De politie is nog altijd bezig met onderzoek naar het fatale ongeluk op de N214 in de Alblasserwaard. Ter hoogte van Wijngaarden kwamen een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De bestuurder van de auto kwam om het leven.
Volgens de politie gaat het nog uren duren voordat de weg wordt vrijgegeven. Zowel het wrak van de auto staat er nog, als de vrachtwagen. De politie kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeluk en over de identiteit van het slachtoffer.

12:24 uur - Merwedebrug weer open

Snel opgelost, op de A27. De weg is weer vrij!

12:22 uur - Merwedebrug aan beide kanten dicht

Een slagboom bij de Merwedebrug is vrijdagmiddag kapotgereden. De brug in de A27 is in beide richtingen dicht.

12:14 uur - Dodelijk slachtoffer bij ongeluk op N214

Bij het ongeluk op de N214 deze ochtend is een dode gevallen, bevestigt de politie.
Het ongeluk in Wijngaarden
Het ongeluk in Wijngaarden © MediaTV

11:27 uur - Frontale botsing op N214 bij Wijngaarden

Op de N214 bij Wijngaarden is vrijdagochtend om 11:27 uur een frontaal ongeluk gebeurd. Het ongeluk op de provinciale weg vond plaats tussen een vrachtwagen die hout vervoerde en een personenwagen. Het is nog niet duidelijk hoe de inzittenden er aan toe zijn. Een traumaheli is ter plekke om eerste hulp te kunnen verlenen. Op de N214 heb je door het ongeluk, vertraging.

10:13 uur - Rotterdammer gewond na steekpartij

Een 26-jarige Rotterdammer is donderdagavond laat gewond geraakt bij een steekpartij op de Stadionweg in Rotterdam. Hij liep een flinke snijwond op in zijn arm en kreeg ook een klap in zijn gezicht. Volgens de politie ging er een verkeersruzie aan vooraf, die begon op de A16 en na een achtervolging eindigde in Rotterdam-Zuid.
Na de steekpartij zijn twee verdachten weggereden. De politie kwam na onderzoek uit in Capelle aan den IJssel. Daar zijn een 25-jarige Capellenaar en een 20-jarige man uit Dordrecht opgepakt voor poging tot doodslag.
Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan.

08:09 uur - Vrachtwagenfile op de A15

07:16 uur - Trams rijden omleiding vanwege ontsporing

Lijn 8 in beide richtingen, 20 in beide richtingen, 23 in beide richtingen en 25 in beide richtingen reden vrijdagochtend een omleiding via de Eendrachtsweg, meldt de RET. Op het Churchillplein was een tram ontspoord. Reizigers moesten rekening houden met extra reistijd en kregen het advies om zoveel mogelijk de metro te gebruiken.

23:00 uur - Meerdere mensen betrapt op rijden onder invloed van drugs

Een verkeerscontrole in de binnenstad van Gorinchem, waarbij vooral werd gekeken naar overlastgevend en asociaal rijgedrag, is donderdagavond niet overbodig gebleken. Vijf mensen reden bijvoorbeeld rond onder invloed van drugs, maar ook waren er weggebruikers die hun telefoon vasthouden tijdens het rijden, die te hard of onverzekerd rondreden of hun gordel niet omhadden. "Al met al kijken we terug op een mooie, nuttige controle waaruit nogmaals blijkt dat controle nodig blijft", schrijft de politie op Instagram.

20:00 uur - Wapens, illegaal vuurwerk en 64 duizend euro in huis havenwerker

De Zeehavenpolitie heeft woensdag twee havenwerkers van de weg geplukt, die onder invloed van drugs achter het stuur bleken te zitten. In een van de auto's troffen de collega's meerdere ponypacks met drugs aan. In het huis van deze 40-jarige man uit Rotterdam werd vervolgens nog veel meer aangetroffen: twee crossmotoren, dure horloges, kluizen met in totaal 64 duizend euro cash, een grote hoeveelheid merkkleding, illegaal vuurwerk, een geldtelmachine en diverse wapens.
De auto's van beide havenwerkers zijn ook in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar witwassen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl