nieuws

Kinderthoraxcentrum geopend in Rotterdam

Het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC in Rotterdam is woensdag geopend. Het centrum is uniek in Nederland. Specialisten werken er nauw samen om kinderen met aandoeningen in de borstkas (thorax) beter te maken.
Omdat afspraken en onderzoeken in het centrum zoveel mogelijk op één dag worden gepland, hoeven de kinderen minder vaak naar de polikliniek. Ook is er een mini-appartement ingericht, zodat de overgang van een opname in het ziekenhuis terug naar huis minder groot is.
"Wij bemoeien ons in principe niet met de zorg in het appartement, tot het nodig is: dan kunnen de ouders aan de bel trekken'', zegt kinderlongarts Johan de Jongste.
''Als ze genoeg zelfvertrouwen hebben en wij vinden dat het goed gaat, dan kunnen de ouders met het kind naar huis.''

'Het geeft rust'

Moeder Miranda verblijft op dit moment met dochter Anna in het appartement en zegt op Radio Rijnmond: "Het blijft een ziekenhuis, maar het geeft rust. Een eigen plekje en lekker slapen bij je kind."
Het Kinderthoraxcentrum is mede mogelijk gemaakt door sponsoracties van de Stichting Vrienden van het Sophia, rondom het 150-jarig bestaan van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl