nieuws

De Nooijer: 'Middenvelders komen tekort in omschakeling'

FC Dordrecht hervat vrijdag de competitie na een interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De vrije periode heeft trainer Gérard de Nooijer met name gebruikt om te werken aan de omschakeling van balbezit naar balverlies. "Onze middenvelders komen daarin tekort," constateert hij.
FC Dordrecht staat momenteel op de zeventiende plaats met slechts vier punten meer dan hekkensluiter Achilles'29. En dit jaar degradeert de nummer laatst voor de eerste keer. En dus is er werk aan de winkel in Dordrecht. "We hebben op trainingen laten zien dat we daar tekort in komen en dat er een tandje bij moet. Het is vooral een kwestie van bereidheid, want het is niet zo moeilijk om met iemand mee te lopen. Je zag in de wedstrijd tegen VVV dat een aantal middenvelders dat bij een tegengoal gewoon niet doet."
Vertrek Agustien en Boers
De Nooijer nam deze week afscheid van twee spelers: Kemy Agustien en Gino Boers. Boers was op amateurbasis actief bij FC Dordrecht en koos voor een loopbaan als leraar. Het lukte Agustien maar niet om fit te worden en dus nam Dordt afscheid van de oud-speler van onder andere Swansea City. "We hadden gehoopt dat het een meerwaarde kon zijn voor FC Dordrecht, maar dat is niet zo gebleken. Ik vind dat heel jammer, want hij is een fantastisch persoon. Verder ga ik er niet over uitweiden."
Kemy Agustien wilde geen reactie geven op zijn vertrek bij FC Dordrecht.