nieuws

Kosten metamorfose Coolsingel stijgen fors

coolsingel
coolsingel
De opknapbeurt van de Coolsingel valt duurder uit. De gemeente Rotterdam wil 58 miljoen euro uittrekken voor de klus: bijna 11 miljoen meer dan eerder was begroot.
De gemeente wil van de Coolsingel 'een boulevard met allure' maken die de internationale aantrekkingskracht van de stad doet toenemen. Eerder trok Rotterdam al de aandacht met de bouw van de Markthal en het Centraal Station.
Aan die nieuwe Coolsingel hangt wel een stevig prijskaartje. In eerste instantie was 54 miljoen euro gevraagd voor het project. Toen moest worden bezuinigd daalde dat bedrag naar 47,2 miljoen, maar inmiddels rekent de gemeente dus op een fors hogere kostenpost.

Versoberingen

''Een aantal versoberingen is doorgevoerd, maar is tegelijkertijd weer tenietgedaan door kostenstijgingen bij andere onderdelen van het plan'', schrijft het gemeentebestuur woensdag aan de raad.

Vergeten bouwrente

Het gaat onder meer om de kosten voor de tram, de fundering onder het fietspad en de maatregelen om de groeiomstandigheden voor bestaande en nieuwe bomen te verbeteren. Ook was vorig jaar vergeten de bouwrente van 2 miljoen euro mee te nemen.
De gemeente vreest dat het niet mogelijk is de kosten verder omlaag te krijgen: ''Verder bezuinigen op de bouwkosten achten wij niet mogelijk zonder de kwaliteitsambities fors naar beneden bij te stellen.''
Het TV-programma 7 Minuten besteedt deze week aandacht aan het winkelhart van Rotterdam. Donderdag komt onder andere de Coolsingel aan de orde. 7 Minuten wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag, elk uur, net na het TV-nieuws.