nieuws

Geen andere vogels besmet in Plaswijckpark

Grote opluchting bij medewerkers van het Rotterdamse Plaswijckpark, waar eerder achttien eenden werden geruimd vanwege de vogelgriep. Uit onderzoek is gebleken dat de ziekte niet verder om zich heen heeft gegrepen.
Het park liet na de besmetting van de Indische loopeenden
. Zij bleken niet besmet te zijn. ''Dat is positief nieuws voor ons. Beter kan niet'', zegt hoofd dierenverzorging Joyce Zwart opgelucht.
De besmette eenden bevonden zich in een afgelegen deel van het park, omdat de dieren zouden verhuizen. Daardoor konden ze geen andere vogels besmetten. "Ze zaten al vanaf acht september achter de schermen", vertelt Zwart.

'Superblij'

De medewerkers van het park reageerden opgelucht en blij. "Want iedereen houdt verschrikkelijk veel van onze dieren", aldus het hoofd dierenverzorging. Ook parkmanager Fred Nijveld zegt 'superblij' te zijn met de uitslag. "Dit is fantastisch."
Zwart zit donderdag om de tafel met een arts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de dienst die ook toezicht houdt op de gezondheid van dieren. Dan wordt gekeken wat het goede nieuws betekent voor het park.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl