SPARTA

Sparta-trainer Henk Fraser na dit seizoen op de bank bij FC Utrecht

Henk Fraser met FC Utrecht-middenvelder Adam Maher
Henk Fraser met FC Utrecht-middenvelder Adam Maher © Hans van der Valk/Orange Pictures
Henk Fraser is volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Utrecht. De huidige coach van Sparta vertrekt na dit seizoen uit Rotterdam en wordt in de Domstad de definitieve opvolger van de pas ontslagen René Hake. Dat blijkt uit het gesprek van Rijnmond met Fraser deze vrijdag.
"Ik vind dat ik daar nooit van tevoren iets over kan zeggen, het moment is vaak aan de club", zegt Fraser. "Voorheen wilde ik over dit soort dingen niet liegen, maar ik ga het nog niet bevestigen. Dat doe je in samenspraak met welke club dan ook."
Fraser volgend seizoen nieuwe trainer FC Utrecht: 'Het moment is aan de club'
Onder leiding van Fraser promoveerde Sparta in 2019 naar de eredivisie. Vorig seizoen haalden de Rotterdammers zelfs de play-offs om Europees voetbal. Begin februari dit jaar besloot Fraser na dit seizoen te vertrekken bij Sparta, dat momenteel tegen degradatie vecht.
Fraser werd eerder al in verband gebracht met FC Utrecht, waar hij zelf ook speelde. In 1986 maakte hij al eens de transfer van Sparta naar Utrecht, toen als jonge verdediger. FC Utrecht zal Fraser volgend seizoen wel een tijdje moeten missen, als de assistent van Louis van Gaal met Oranje naar het WK in Qatar (21 november - 18 december 2022) afreist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl