nieuws

Scouten tussen het studeren door

De tijd waarin scouts van voetbalclubs in een lange regenjas onopvallend langs een veld moesten gaan staan om te speuren naar talent, is voorbij. Zoeken naar spelers kan tegenwoordig gewoon thuis, vanaf de bank. Zo werkt Excelsior sinds dit seizoen samen met een zogenaamde 'studentenscout' die met een laptop op schoot zoekt naar voetbaltalenten over de grens.
Dave Coelers studeert ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In het kader van de samenwerking tussen Excelsior en de universiteit werd Coelers deze zomer 'vastgelegd' als scout. Hij bekijkt beelden van de eerste divisie in Zweden en Denemarken, op zoek naar mogelijke versterkingen voor de Rotterdammers. Dik wordt 'ie er niet voor betaald: in ruil voor zijn werkzaamheden krijgt Coelers een seizoenkaart.
Excelsior en de Erasmus Universiteit werken op veel vlakken samen. Zo wordt op Woudestein een speciaal studentenvak ingericht, kunnen studenten stage lopen op verschillende afdelingen van de club en wordt er gebruik gemaakt van elkaars faciliteiten.