nieuws

Ooit in Lloyd met Armand & The Kik

De biografie van Armand is deze week verschenen, geschreven door The Kik bassist Marcel Groenewegen en uitgegeven bij Nijgh en Van Ditmar. Alle reden om het uurtje Live uit Lloyd dat we een paar maanden voor zijn dood op 20 november 2015 opnamen nog eens uit te zenden.
De muzikale kruisbestuiving tussen
Armand
&
The Kik
zag zijn oorsprong in 2012 toen
Lucky Fonz III
en
The Kik
werkten aan een cover van Armand's klassieker '
Want Er Is Niemand (En Nou Ik)
'. Er ontbrak nog iets op de opname, en
Lucky Fonz III
vroeg Armand zelf om mee te doen. Het nummer staat op het debuutalbum van The Kik, '
Springlevend
'.
Het contact tussen dejonge sixtieshonden en de roodgehaarde singer-stonedwriter bleef en tijdens de theatertour 'De Veelste Grote Nederbiet Sjoo' ging Armand ook mee. De samenwerking beviel zo goed dat het plan voor een volwaardig album ontstond.
Het rijke oeuvre van de legendarische 69-jarige zangerArmand, echte naam Herman van Loenhout, kreeg met behulp van The Kik plots een frisse eigentijdse injectie in de vorm van het album 'Armand & The Kik', dat in juni 2015 verscheen bij TopNotch en Excelsior.

Hippy-icoon
Armand
wordt wel eens de Nederlandse Bob Dylan genoemd. In tegenstelling tot zijn Amerikaanse evenknie is Armand slechts gerenommeerd om één nummer, zijn grootste hit '
Ben Ik Te Min
' uit 1967. Wie zijn loopbaan nader beschouwt kan stellen dat het te makkelijk is om
Armand
als one-hit wonder weg te zetten. De man heeft na vijf decennia popgeschiedenis werkelijk een karrenvracht aan geweldige, ook minder bekende nummers op voorraad. Liedjes die het verdienen om gehoord te worden door zowel een huidige als nieuwe generatie muziekliefhebbers.
The Kik
trok ze uit de archieven en pimpte ze tot nieuwe songs met aan het roer de cannabismeester zelf.
In Live uit Lloyd een akoestische set met Armand - zang, Arjan Spies - gitaar en zang en Dave von Raven - gitaar en zang