nieuws

VIDEO: Onderzoek op Rotterdam Airport na mogelijke terreurdreiging

De marechaussee doet sinds donderdagmiddag uitgebreid terreuronderzoek op Rotterdam The Hague Airport. Het onderzoek werd gestart na een anonieme melding bij de politie over een terrorismedreiging.
De toegangswegen naar het vliegveld werden om 12.30 uur afgezet. Daarop volgden extra controles voor auto's en bussen die erlangs wilden. Het vliegverkeer lag niet stil. De marechaussee kon donderdagavond nog niets zeggen over de duur van de acties.
Video van de situatie op Rotterdam The Hague Airport:
Niet ingelicht
Volgens verslaggever Bram Wesdorp merkt het publiek weinig van het onderzoek. Mensen mogen gewoon naar binnen op de luchthaven. Koffers worden niet gecontroleerd. Waarom is onduidelijk.
Van een crisissfeer was donderdagmiddag dan ook niets te merken. Passagiers werden vaker aangeklampt door journalisten dan door marechaussees.
Zowel het personeel van Rotterdam The Hague Airport als de passagiers zijn niet op de hoogte gebracht over de verhoogde terreurdreiging. Volgens de marechaussee zijn de passagiers nooit in gevaar geweest.
Aboutaleb
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam werd rond 11.00 uur uit de gemeenteraadsvergadering gehaald vanwege de anonieme tip. Hij liet zich elders bijpraten over de situatie op Rotterdam The Hague Airport, zegt zijn woordvoerder.
Aboutaleb heeft daarna overleg gehad met de zogenoemde driehoek, het overlegorgaan tussen politie, justitie en de gemeente.
Schiphol
Afgelopen zomer waren er ook op Schiphol lange tijd extra controles vanwege mogelijke terreurdreiging.