nieuws

Schneider: statushouders hoe dan ook naar Hoogvliet

Hoogvlieters demonstreerden dinsdag tegen het azc
Hoogvlieters demonstreerden dinsdag tegen het azc
De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) blijft bij zijn besluit om twaalf statushouders in Hoogvliet onder te brengen. Hij zei donderdag in de gemeenteraad dat er geen onderzoek komt.
In de wijk Boomgaardshoek komt een opvang voor mannen die wachten op gezinshereniging. Ze blijven maximaal twee jaar. De komst van de asielzoekers met een verblijfsvergunning zorgde voor veel consternatie.
Boze bewoners
Schneider werd vorige week belaagd tijdens een bezoek aan de wijk door boze bewoners die niet zitten te wachten op de opvang. Ze zijn laaiend over dat ze niet zijn betrokken bij het besluit van de gemeente en dat ze vorige week woensdag pas op de hoogte zijn gebracht.
Ook zijn ze bang dat het niet bij twaalf asielzoekers blijft. Hoewel de gemeente dat ontkent, denken de bewoners dat er op den duur meer komen.
Protest
Ongeveer tweehonderd Hoogvlieters gingen dinsdag uit protest de straat op. Ze hadden spandoeken bij zich en een aantal van hen droeg t-shirts met 'nee geen azc' erop. Het bleef wel rustig.
De wethouder praat maandag opnieuw met de bewoners. Desondanks hebben zij al aangekondigd maandagavond weer te protesteren.