nieuws

BlueCity010 in Chris Natuurlijk van 19 november

Portret van Blue City010 en de Voedseltuin als kanshebbers voor de Job Dura Prijs 2016, het kuurtje in het Natuurhistorisch Museum en Coef, boek over gek geworden moeder.

Job Dura Prijs 2016: Tijdelijke invulling van leegstand

en
zijn twee van de kanshebbers voor de Job Dura Prijs 2016, een prijs die om de twee jaar wordt uitgereikt aan projecten binnen de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond. Iedere editie heeft een wisselend, actueel thema dat dit jaar "Tijdelijke invulling van leegstand" is. Chris Natuurlijk gaat kijken bij twee genomineerde projecten die met elkaar gemeen hebben dat ze de plek zo goed hebben ingevuld, dat ze hopen te kunnen blijven.


Tropicana wordt Blue City

Allemaal kennen we het oude subtropische zwemparadijs Tropicana. Maar subtropisch is het er niet meer, sterker nog, de huidige ondernemers hebben het vaak ronduit koud in het gebouw. Maar dat belet ze niet om vol vuur te werken aan het verbeteren van de wereld met hun voorbeeldstad voor de circulaire economie. Daarbij vormt het afval van de een, grondstof voor de ander. Ook de oude disco van Tropicana wordt zo veel mogelijk volgens de principes van de circulaire economie omgebouwd tot een kantoor die is gemaakt van oude kozijnen, afkomstig van de TU Delft.


Voedseltuin wordt voedselpark

De Voedseltuin in Rotterdam-West teelt op een braakliggend terrein in Rotterdam-West groenten voor de Voedselbank. Ook dit project maakt kans op de Job Dura Prijs 2016. Chris Natuurlijk gaat kijken hoe de voedseltuin wordt omgebouwd tot een heus voedselpark.


Het kuurtje, hoe lang nog?

Chris Natuurlijk bezoekt in het
de tentoonstelling
Een tentoonstelling in samenwerking met grote buur het Erasmus MC over mensen, bacteriën en antibioticaresistentie.

Coef, de weg van de waanzin

Van zijn gek geworden moeder erft Rein Hannik veertig verhuisdozen vol herinneringen. In Coef, de weg van de waanzin, beschrijft hij haar leven. Na haar terugkeer uit Indië woonde Coef lange tijd aan de Heemraadssingel in Rotterdam, waar ook de schrijver is opgegroeid. Met zijn kunstzinnige moeder met een Jappenkampverleden, is zeker iets niet goed; ze blaft de kinderen af en barst om niets in woede uit. Maar het gaat pas echt mis als Coef na een zelfmoordpoging onder behandeling komt van professor Bastiaans, die haar LSD-therapie geeft.
Rein Hannik komt in Chris Natuurlijk vertellen over zijn boek.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl