nieuws

Tankstation lokt BN'ers naar Hoogblokland

Tankstation Scheiwijk langs de A27 bij Hoogblokland was het favoriete pompstation van de inmiddels overleden Nederlandse zanger Thé Lau. Dat vertelde Barry Hay van de Golden Earring donderdag aan RTV Rijnmond. Hay kwam er zijn biografie signeren.
De uitgever van ‘Hay’ nam de rockster in september al mee naar het tankstation. Barry Hay begreep er eerst niks van. ''Ik dacht.. waarom moet ik mee naar een tankstation, wat moet ik hier? Maar ik denk dat dit vaker gaat gebeuren.''
Scheiwijk noemt zichzelf het tankstation voor de fijnproever. Bijna alles wordt door de koks in eigen keuken gemaakt. Hay kreeg dan ook een bordje verse ossenworst voorgezet. ''Ja heerlijk! Maar volgens mij is alles hier lekker'', aldus de zanger lachend.
Op de signeersessie waren aardig wat fans afgekomen. ''Tanken en tekenen. Ja een hele bijzondere setting'', vertelt de Zwijndrechtse schrijver René Kerkhoven. Voor deze gelegenheid heeft hij net als Hay een zonnebril op. ''Ik ben al sinds jaar en dag fan. Lekkere muziek, vooral voor in de auto. Voet op het gaspedaal en gaan.''
Dat het pompstation aantrekkingskracht heeft op BN'ers bleek ook tijdens de signeersessie. Heel toevallig kwam ook hockeyster Naomi van As even een broodje scoren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl