nieuws

Rotterdam in boeiend gevecht langs Amsterdam

Forward Lease Rotterdam Basketbal heeft donderdagavond een broodnodige zege geboekt op Apollo Amsterdam. De ploeg van coach Armand Salomon won in een enerverend duel met 82-77 van de nummer vier van de eredivisie. Rotterdam moest winnen om de aansluiting met de top vier te behouden. De Amsterdammers blijven staan op acht punten, Rotterdam heeft twee punten minder.
In het goed gevulde Topsportcentrum was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers. Na het eerste kwart stond de thuisclub met 22-14 voor en bij rust had Rotterdam nog steeds een marge van acht punten te pakken (40-32).
In het derde kwart kantelde het duel. Amsterdam noteerde een run van liefst twintig punten en stond aan het eind van het derde kwart ineens met 56-59 voor. Ook in het laatste kwart bleef Amsterdam nog even aan de winnende hand (61-69), maar Salomons team kwam sterk terug (74-72) en boekte uiteindelijk een cruciale overwinning: 82-77.

Top-4

Rotterdam wil dit seizoen in de top-4 eindigen in de reguliere competitie en de halve finales bereiken van de play-offs. Landstede en Donar zijn vooralsnog de lijstaanvoerders met twaalf punten uit zeven duels. ZZ Leiden heeft tien punten, Amsterdam acht en nummer vijf Rotterdam komt door de winst op zes punten.