nieuws

Aanhouding vanwege onderzoek Rotterdam Airport

De politie heeft een verdachte opgepakt vanwege het terreuronderzoek op Rotterdam The Hague Airport. Het gaat om een verwarde man (45) die eerder valse meldingen heeft gedaan, zegt de marechaussee.
''De politie vermoedt dat de man betrokken is bij de melding die voor politie en Koninklijke Marechaussee aanleiding was om op en rond de luchthaven extra veiligheidsmaatregelen te nemen'', meldt de dienst.
De verdachte is een ongewenste vreemdeling die nog een straf heeft openstaan. Hij wordt gehoord. De veiligheidsmaatregelen rond de luchthaven zijn inmiddels herzien.
Onderzoek
De marechaussee deed sinds donderdagmiddag uitgebreid terreuronderzoek op het vliegveld. De dienst kwam in actie nadat een anonieme melding was binnengekomen over een terrorismedreiging.
Het onderzoek zorgde voor weinig overlast. Hoewel het verkeer extra werd gecontroleerd, mochten mensen wel gewoon de luchthaven in. Volgens de marechaussee zijn de passagiers nooit in gevaar geweest. Ook lag het vliegverkeer niet stil.
De situatie op Rotterdam The Hague Airport was vrijdagochtend weer normaal. De marechaussee stond niet meer langs de kant van de weg voor extra controles.