MARATHON ROTTERDAM

Dit zijn de mooiste verhalen van de 41ste NN Marathon Rotterdam

Verhalen over de marathon
Verhalen over de marathon © Rijnmond
De een heeft een mooi verhaal waarom hij deze marathon heeft gelopen, de ander wil gewoon eens in zijn leven aan #demooiste meedoen. Duizenden redenen en dan ook duizenden verhalen. En niet alleen lopers hebben de dag van hun leven, ook de toeschouwers genieten van al die mensen. Dit zijn de meest bijzondere verhalen van lopers en toeschouwers van de 41ste editie van de Marathon van Rotterdam.
Iedereen in Nederland heeft op een bepaalde manier wel met corona gehad, maar Tizita heeft het wel erg heftig meegemaakt. "Ik heb in totaal anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en ben daar voor zestig procent beademd geweest. Het was fifty-fifty of ik het zou overleven. Ik heb toen via fysio weer opnieuw moeten leren lopen en toen was een kilometer hardlopen al veel." Een bijzonder verhaal van Tizita in de kracht van haar leven.
Gonnie Kruize werd in de afgelopen vijf jaar vier keer geopereerd aan kanker. Ze heeft de kanker overwonnen, en als afsluiting van die periode wilde ze graag de marathon lopen. "En dat is gelukt. En ik heb het geflikt", zegt ze tegen Ruud van Os. Het is haar eerste marathon. "Iedereen moedigde mij aan om dit te doen. Ik ben ook wel een doorzetter", zegt ze. "Mijn vrienden hebben me altijd gesteund. Ik probeer altijd positief te blijven. Ik heb het vanaf 35 kilometer heel zwaar gehad, maar het publiek heeft me er doorheen gesleept."
Een van de meest bijzondere finishers kwam over de finish in een rolstoel. "Ik ben een van de twee, ja". "Ik heb me gewoon normaal ingeschreven, dus ik heb niet gezegd dat ik met een rolstoel meedoe. En ze hebben me niet tegengehouden bij de start, haha!"
Marcel loopt met startnummer 8476, maar er is iets met zijn naamkaartje. Dat Marcel, dat hoort er niet op. "Gevalletje fraude. Eigenlijk ben ik een Belgisch meisje vandaag, maar dat is ook zo gek." Marcel heeft kippenvel van de sfeer: "Ik vind het geweldig".
"Ik ben eigenlijk een Belgisch meisje"
Johan was als kind ernstig ziek. Hij heeft gerend voor KWF omdat hij vroeger zelf ook kanker heeft gehad. "Ik loop voor alle ouders die hetzelfde moeten meemaken met hun kleine kinderen. Voor al die ouders en voor mezelf om toch die 42,2 kilometer te lopen op mijn 42e."
Vera en Gerjo hebben samen de marathon gerend. "We zijn helemaal kapot maar het was echt geweldig. Iedere avond in het weekend moest ik trainen en ik wilde mijn kinderen meegeven dat je voor een doel moet gaan. Naar vanaf nu ben ik er weer voor mijn kinderen."
O
ok Arjen Robben deed mee aan de marathon. Na iets meer dan drie uur kwam de oud-voetballer over de finish. Hij heeft het gehaald maar daar was ook alles mee gezegd: "Het was niet leuk, nee." Al pratend was het toch wel een hele toffe ervaring voor Robben: "Dat publiek helpt je zo enorm, bedankt allemaal!"
"Lekker, Paul! Kom op Paul! Nog ff! Kom op, Joost!" Kreten die de hardlopers veel horen langs de kant. Deze jongeman schreeuwt zijn keel schoor om al die lopers naar de finish te leiden. Hij kent echter bijna niemand: "Nee, natuurlijk niet. Ze hebben toch een naam op de borst!"
Rik uit België mag terugkijken op een knappe prestatie. Niet alleen heeft hij de marathon gelopen, hij is ook heel veel afgevallen: "Ik woog twee jaar geleden 111 kilo. Ik dacht toen genoeg is genoeg. Ik weet nu 78 kilo en via allemaal soorten wedstrijden, heb ik nu de marathon van Rotterdam mogen lopen. Dank jullie wel!"