KORFBAL

Sportoverzicht: PKC gaat zaalfinale spelen, Vollering tweede in Amstel Gold Race

PKC viert een overwinning eerder dit seizoen in de Korfbal League
PKC viert een overwinning eerder dit seizoen in de Korfbal League © Orange Pictures - Martin Hulsman
PKC gaat voor het derde seizoen op rij de zaalkorfbalfinale spelen tegen Fortuna uit Delft. De Papendrechters wonnen ook de tweede halve finalewedstrijd van DVO. Zaterdag werd het in Bennekom 17-21 voor PKC.
Een week eerder zegevierde PKC thuis al met 22-16. In Bennekom blonken afgelopen zaterdag Sanne van der Werff en Arjen van Houwelingen uit. In een fase waarin DVO te veel kansen miste, haalde Van der Werf de spanning uit de wedstrijd met de 14-18. Bij rust stond de spannende stand van 10-11 nog op het bord. Op de site van de NOS is een samenvatting van dit duel te bekijken.
De finale wordt komende zaterdag om 16:00 uur in Rotterdam Ahoy gespeeld. Vorig jaar pakte PKC de titel tegen Fortuna, een jaar eerder ging de titel naar Delft.

Zilver voor Vollering; Neptunus start prima

Wielrenster Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag tweede geworden in de Limburgse klassieker de Amstel Gold Race. De Italiaanse Marta Cavalli won met een voorsprong van vier seconde, waarna Vollering wel de beste in de sprint van de achtervolgers was.
Het is voor Vollering de tweede keer dit seizoen dat ze net naast de zege grijpt in een grote klassieker. In Omloop Het Nieuwsblad legde ze het net af tegen Annemiek van Vleuten.
Dit weekend begonnen de honkballers van Curaçao Neptunus aan het nieuwe hoofdklasseseizoen. De Rotterdammers hebben onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Raily Legito meteen de koppositie gepakt na drie zeges op DSS/Kinheim uit Haarlem. Thuis won Neptunus donderdag met 10-8 en zondag met 6-2. Zaterdag was de uitoverwinning nipter (8-9).

Overige uitslagen

Volleybal (Kampioensgroep eredivisie heren): Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport 3-1 (25-20, 21-25, 25-18,25-11)
Volleybal (Degradatiegroep eredivisie heren): Simplex SSS - VCN 3-0 (25-14, 25-17, 25-19)
De dames van Sliedrecht Sport komen donderdag weer in actie. Het maakte deze week wel de naam van de nieuwe trainer en dus de opvolger van Vera Koenen bekend. Het is Elroy Bezemer die doorschuift als trainer van de dames 2 en 3. Daarvoor was hij assistent in de Duitse Bundesliga.
Basketball (BNXT league heren): Mechelen - Feyenoord 104 -74
Basketbal (dutch basketbal league dames - Elite A): Binnenland - Grasshoppers 75-66
Hockey (hoofdklasse heren): Oranje-Rood - Rotterdam 4-1
Zaalvoetbal (degradatiegroep eredivisie): Leekster Eagles - Feyenoord 6-4