nieuws

Omstreden flyer Nee-kamp woonreferendum mag toch

Flyer woonreferendum
Flyer woonreferendum
De omstreden flyer waarin rond het Rotterdamse woonreferendum een maand gratis huur wordt verloot, kan door de beugel. Dat heeft de gemeente Rotterdam bepaald.
In de flyer worden tegenstanders van de gemeentelijke Woonvisie opgeroepen om een grote Nee-poster voor het raam te hangen. Wie dat doet, maakt kans op een maand 'betaalbare' huur.

Kansspel

Leefbaar Rotterdam diende een klacht in, omdat de tegenstanders van het woonreferendum op deze manier een kansspel van de volksraadpleging maken.
Maar na onderzoek mag de flyer dus toch van het stadhuis. Belangrijkste argumenten is dat de loterij niet met geld van de gemeente is gefinancierd. Ook is het te winnen bedrag laag (629 euro) en is de actie kleinschalig.
Het Rotterdamse woonreferendum wordt gehouden op 30 november a.s.. Inwoners kunnen dan hun mening geven over de Woonvisie van wethouder Schneider (Leefbaar Rotterdam). Hij wil onder meer duizenden sociale huurwoningen slopen, zodat er plek komt voor duurdere huizen en kapitaalkrachtiger huishoudens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl