nieuws

Feyenoord-fans streng begeleid in Manchester

Manchester United - Feyenoord
Manchester United - Feyenoord
Feyenoord-fans die volgende week afreizen naar Manchester voor het treffen tegen United krijgen te maken strenge veiligheidsmaatregelen van de Britse politie. De Nederlandse politie meldt vrijdag de Britten te helpen om de wedstrijd in goede banen te leiden.
In totaal zijn er 3100 kaarten voor Feyenoord-fans beschikbaar. Die kaarten krijgen de fans pas in Manchester, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, waarbij de kaarten al in Nederland werden uitgereikt. Supporters krijgen nu in Nederland een voucher, die ze later voor een toegangskaart kunnen omwisselen.

Polsbandjes

Daarnaast krijgt iedereen een speciaal polsbandje. Alleen met een toegangskaart én een polsbandje mag de Feyenoord-aanhang bij Old Trafford naar binnen. Het is de eerste keer dat het systeem met de polsbandjes wordt gebruikt.
Veel voetbalfans gaan traditioneel lopend naar het stadion toe. De politie van Manchester begeleidt deze 'mars'. Bij het stadion is ook een afvaardiging van de Rotterdamse politie, zij kunnen optreden als liaison tussen de Feyenoord-supporters en de politie van Manchester. Alle supporters worden streng gecontroleerd op drugs, vuurwerk en alcohol voor ze het stadion in mogen.
De Rotterdamse club ligt onder het vergrootglas bij de UEFA na eerdere misdragingen door Feyenoord-supporters. De verwachting is dat er komende week veel meer dan 3100 Feyenoord-supporters naar Manchester komen. Feyenoord heeft nog pogingen gedaan om meer kaarten los te krijgen, maar Manchester weigerde daar aan mee te werken. Feyenoord heeft supporters zonder kaarten met klem gevraagd niet naar Engeland te gaan.