nieuws

Nieuw college Barendrecht wil van start met kort programma

Raadsvergadering Barendrecht (archief)
Raadsvergadering Barendrecht (archief)
De partijen EVB, CDA en SGP/ChristenUnie in Barendrecht zijn het eens geworden over hun plannen voor de komende anderhalf jaar. Dat betekent dat de gemeente na de politieke crisis van de afgelopen maanden weer een college heeft.
Omdat er over anderhalf jaar verkiezingen zijn, hebben de partijen een kort programma opgesteld. Daarin staan alleen de thema's die nieuw zijn of die door het nieuwe college zijn aangepast ten opzichte van de plannen van het oude gemeentebestuur.

Liefdesaffaire

Het college van Barendrecht klapte in oktober. Aanleiding was een liefdesaffaire van een VVD-wethouder met een ambtenaar. In de nasleep daarvan verloor de VVD het vertrouwen van de andere collegepartijen D66 en EVB.
Daarop hebben EVB, CDA en SGP/ChristenUnie gewerkt aan een nieuw college. Zij werden het eerder al eens over de invulling van de wethoudersposten.

Wethouders

De kandidaat-wethouders zijn Lennart van der Linden en Dirk Vermaat voor de EVB. Peter Luijendijk treedt aan voor het CDA en Johan van Wolfswinkel voor de SGP/Christen Unie.
De gemeenteraad moet de wethouders nog benoemen. Dat gebeurt binnenkort in een extra raadsvergadering. Dan worden ook het coalitieakkoord en de portefeuilleverdeling gepresenteerd.